Om os

GIV FLERE BØRN MULIGHEDEN

FOR EN BEDRE SKOLEGANG

 

For os der er involveret i Det Unikke Tilbud, handler det om at give så mange børn som muligt muligheden for en bedre skolegang. I Danmark ligger der over 500 ridecentre, og med den rette uddannelse, vil Det Unikke Tilbud kunne udbydes til alle landets skoler.

 

Det er det helt store ønske for os på Det Unikke Tilbud. Vi bryder os ikke om de tendenser, hvor børn bliver tabt i systemet, fordi der ikke er råd til at sætte ind, før der for alvor opstår problemer. Det er meget dyrere at helbrede end at forebygge, og børnene betaler den aller højeste pris.

 

Vi tror på, at alle kan noget, og at langt de fleste børn kan have en selvstændig og helt almindelig god skolegang, hvis blot de får den starthjælp de har brug for.

FAGLIGHED &

MANGE ÅRS ERFARING

 

Det Unikke Tilbud er grundlagt af Harriet Nielsen. Harriet har 25 års erfaring med mennesker og heste. Harriets elever er børn, unge og voksne i alle aldre og motivationen for at starte til ridning er lige så mangfoldig som personerne selv:

 

Det er selvfølgelig hobbyrytteren, der kommer pga. interesse for hest og ridning, men lige så tit er det ryttere, der skal styrke deres motoriske/muskulære egenskaber, eller som har brug for rehabilitere dem selv gennem det helende bånd, der skabes mellem dem og hesten.

Samarbejde med Marjatta og kommuner gennem 20 år

Harriet har arbejdet tæt sammen med Marjatta igennem mere end 20 år; både ift. ride-terapeutiske tilbud til mennesker med fysiske-/psykiske handicap, samt ift. skånejob, praktikker o. lign., hvor mange af disse efterfølgende har ført til selvstændige stillinger på ridecenteret eller andetsteds.

 

Endvidere bruges Askov Ridecenter i udredningssager om mennesker der skal på flextid eller lign.

 

Overstående vidner om en stor og alsidig erfaring med heste og mennesker - og den positive indvirkning som hesten har på menneskelige fysiske og psykiske egenskaber, samt udfordringer med samme.

 

Høj faglighed

Samarbejdet med skolerne sikre, at børnene altid er i gang med de fag og emner de arbejder med hjemme på skolen. Undervisningsmaterialet tilpasses rideundervisningen, og sikre optimal udbytte hos børnene.

 

Børnene undervises i dansk, matematik, engelsk og almen viden. Fordelingen/fokus på de enkelte fag, planlægges i samarbejde med skolen/den tilknyttede lære. Børnehavebørn undervises gennem lege med hestene, der udvikler deres forståelse for fx former, tal, bogstaver, sanseindtryk mv.

 

I 2015 vandt Det Unikke tilbud 1 års støtte og rådgivning fra den internationale børneorganisation, Reach for Change.

 

Game Changers er socialøkonomiske virksomheder, der hjælper børn og bedre deres kår.

 

Det Unikke Tilbud håber at være 'Game Changer' for rigtig mange børn igennem årene.

Harriet's baggrund

 

Harriet er uddannet handicap rideinstruktør og har arbejde over 30 år med hestes indvirke på menneskelige udfordringer.

 

Harriets far og farfar var leverandører af heste til bl.a. kongehuset, myndigheder m. fl. den gang, hvor heste var altafgørende for samfundets virke. Derfor har Harriet fra barns ben af lært, hvad heste er i stand til, og også, hvilke heste, der bedst egner sig til bestemte typer af opgaver.

Askov Ridecenter - Det Unikke Tilbud

Askovvej 49,

4733 Tappernøje

 

askov.ridecenter@mail.dk

+45 24 98 68 22

www.askovridecenter-detunikketilbud.dk