Tilbud til børnehaverne

TILBUD TIL BØRNEHAVERNE

 

Det Unikke Tilbud på Askov Ridecenter er et forebyggende tilbud, der ønsker at optimere de vilkår, hvorpå børn indtræder i deres grundskoletid. Derfor vil Det Unikke Tilbud på Askov Ridecenter meget gerne i gang med børnene så tidligt som muligt, og overkomme mange af de fysiske udfordringer allerede inden skolestart.

Dette kan gøres ved at få fat i børnene inden de starter i skole. Nogen af de vigtigste anatomiske forudsætninger for at opleve skolestart som noget rart er 1) rimelig motorik, og 2) styrke i muskelkorsettet til uproblematisk at kunne sidde på en stol.

 

Disse "basale" egenskaber bliver udfordret, jo længere tid barnet bruger i støttende og stillesiddende positioner, hvor motoriske egenskaber er overflødige. Sidder barnet fx meget en sofaer, bløde stole eller andre møbler, hvor barnet ikke selv skal "styre sin overkrop",

stopper den naturlige udvikling af kondition og muskulær styrke i den indre muskulatur, som er afgørende for barnet fremtidige fysik.

 

Sådanne positioner er blevet en langt større del af mange børns hverdag: Grundet den teknologiske udvikling (fjernsyn, computere, bærbar spillekonsuller, tablets mv.), kan børn finde langt flere aktiviteter i dag, som de kan hygge sig med - og samtidig røre sig mindre end nogensinde før.

KLAR, PARAT

SKOLESTART

 

Overgangen fra børnehave til skole er udfordrende for alle børn. Gennem Det Unikke Tilbud bliver denne overgang nemmere.

 

Børnenes fysiske og sociale form har stor betydning, når de skal starte i skole. Det har betydning for deres udholdenhed, og derfor også koncentrationsevne og motivation.

 

Endvidere vil børnene genkende elementer fra undervisningen på Det unikke tilbud. Dette skaber øget overskud hos børnene, som derfor kan imødekomme skolelivet på konstruktiv og positiv vis.

Ud over den motoriske- og muskulære træning, trænes en række andre egenskaber, der letter relationsopbyggende arbejde mellem klassekammerater, styrker koncentrationsevne, udholdenhed mm. Den heste-assisterede læring klæder børnene på til bedre at kunne forstå sin egen- og andres adfærd, og gør det nemmere for børnene at knytte gode relationer til fx klassekammerater.

KONTAKT OS ELLER UDFYLD KONTAKTFORMULAREN

 

- Så får vi os en god snak og finder ud af, om jeres børn kan beneficere af Det Unikke Tilbud på Askov Ridecenter.

 
 
 
 

Askov Ridecenter - Det Unikke Tilbud

Askovvej 49,

4733 Tappernøje

 

askov.ridecenter@mail.dk

+45 24 98 68 22

www.askovridecenter-detunikketilbud.dk